2014 m. gruodžio 7 d., sekmadienis

Kepimo džiaugsmai ir mano pirmas iššūkis

Kažkada ieškojau filmų kulinarijos tema. Ypač norėjosi kokio įkvepiančio filmo. Ir radau tokį - filmas Julie and Julia (2009) būtent toks ir buvo. Jame pasakojama apie moteriškę Julie (josios vaidmenį atliko žinoma aktorė Amy Adams) - ši turėjo savo gyvenime didelį autoritetą kulinarijos srityje, jau mirusią bais žinomą kulinarę Julia Child, išleidusią ne vieną receptų knygą. Ir štaigi blogerė Julie savo bloge visiems savo skaitytojams viešai pasiryžta per metus pagaminti visus patiekalus iš pirmosios žymiosios kulinarės knygos (o jų buvo virš 500!) ir juos aprašyti savo tinklaraštyje. Iššūkis nemažas, o filmas tikrai jaukus ir šiltas. So highly recommended!

Taigi kodėl čia rašau apie jį. Visų pirma tai tikrai rekomenduoju jį pažiūrėti visoms ir visiems, prijaučiantiems kulinarijai - puikiai nuteikiantis filmas ir, tikiu, ne vienam suteiksiantis peno galbūt tokiam pat ar panašiam iššūkiui, galbūt savo kulinarinio blogo kūrimui, o galbūt tiesiog kokio nors naujo recepto išbandymui. Vat būtent šitą filmą prisiminusi ir motyvuota papildyti savo naujai sukurtą blogą naujais išbandytais receptais, nusprendžiau priimti ir sau nedidelį iššūkį - pagaminti visus patiekalus iš vienos iš daugelio namuose turimų kulinarinių knygų - kas savaitę bent po vieną receptą. Toks iššūkis, jei galima jį taip pavadinti, pirmiausia dėl to, kad receptų knygos nebedūlėtų knygų lentynose, kai tuo tarpu dažniausiai susirandu receptą interneto platybėse. Taipogi tikiuosi, kad šis prisiimtas didis tikslas ties šia knyga nepasibaigs!

Taigi pirmoji tokia knyga - kepinių knyga, desertų knyga, nes tokius labiausiai mėgstu kepti :) Dažniausiai receptus susirandu pagal tai, kokius ingredientus tuo metu turiu šaldytuve, o šiuo kartu viską darysiu tiksliai pagal pateiktas receptūras ir iš anksto pasirūpinsiu reikiamais ingredientais. Žinoma, iš anksto išbraukiu kai kuriuos itin sezoniškus receptus, tokius, kaip rabarbarų pyragas ir pasižadu juos pagaminti iškart atėjus jų sezonui.

Taigi knyga Kepimo džiaugsmai - ją susigundžiau nusipirkti, kadangi bevartant ją man pasirodė, jog joje pateikti visai nenuobodūs desertai, tačiau kartu ir ne per daug įmantrūs. Be kita ko užkabino iliustracijų apie gamybos procesą gausa.



Tad pirmą savo "blyną" aprašysiu artimiausiu metu :) Tai bus varškės pyragas su vyšniomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...