2014 m. gruodžio 8 d., pirmadienis

Moliūgų rizotas arba moliūginis plovas

Rizotas (risotto) - itališkas ryžių patiekalas. Jis paprastai verdamas sultinyje, iki kreminės patiekalo konsistencijos. Yra daugybė rizoto variacijų, vieną iš jų - vegetariška, ją šiandien ir bandau. Tiksliau nebandau, o jau n'tą kartą gaminu ir nusprendžiau juo pasidalinti.



4 porcijoms reikės:

600 g-1 kg moliūgo, nulupto ir supjaustyto nedideliais gabaliukais
1-2 svogūnai, smulkiai supjaustyti
3 v. š. sviesto
2 puodeliai ryžių (Basmati ar Carnaroli)
3 puodeliai sultinio
druskos, lauro lapų
parmezano sūrio, tarkuoto (nebūtina)

Puode, kuriame virsime rizotą, ištirpiname sviestą, o jame pakepiname susmulkintus svogūnus. Netrukus sudedame supjaustytus moliūgo gabaliukus ir viską patroškiname apie 10 min. Įberiame druskytės, suberiame ryžius, lauro lapus ir šiek tiek pakepinus supilame paruoštą sultinį. Viską užkaitiname ir paliekame virti apie 20 min. ant silpnesnės ugnies, kol viskas suvirs. Patiekiame į dubenukus ir užtarkuojame po saują sūrio.

Bon appetit!

Šaltinis: http://www.sonatinos-receptai.lt/2009/10/moliugu-plovas.html#comments

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...