2015 m. sausio 22 d., ketvirtadienis

Kepti varškėčiai



Patys paprasčiausi, tradiciniai varškėčiai, kepti keptuvėje. Bet toli gražu ne prasti. Dažnai varškėčius darydavau ingredientus dėdama iš akies. Bet taip ir būdavo, kad visada jie gaudavosi skirtingi ir ne visada puikūs mano akiai. Galiausiai susiradau receptą su tiksliais ingredientų kiekiais, o jį naudodama gaunu puikų, iš anksto lengviau nuspėjamą rezultatą :) Beje, paprastai varškėčius darydavau be kildinimo medžiagos, o šiame recepte kepimo milteliai tiesiog varškėčiams davė daugiau purumo. Visuose varškėčių receptuose naudojami toke patys ingredientai ar bent labai panašūs, tačiau jų skonį dažniausiai nulemia pati gaminimo technika, o juos sugadinti gali tiesiog kažkurios tiesos nežinojimas. Tikiu, kad viską, kas reikalinga pagaminti puikiems varškėčiams, rasite čia.

Varškėčiams reikės:
500 g varškės (9 proc. riebumo)
2 kiaušinių
1 v.š. cukraus
150 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių (arba acte nugesintos sodos)
aliejaus

Į dubenį sudėkime varškę, įmuškime kiaušinius, suberkime cukrų, viską gerai išmaišykime. Jei naudojame sodą, sudedame ją, nugesintą acte, į tešlą. Jei kepimo miltelius, beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais į varškės masę. Išminkome.
Patepkime aliejumi lėkštę ar padėklą. Suformuokime storą tešlos volelį.
Padalykime volelį vienodomis dalimis ir aliejuotomis rankomis suvoliokime apvalius arba pailgus varškėčius. Sudėkime ant patepto padėklo (varškėčius galima volioti ir naudojant miltus, bet tada varškėčiai labai greitai pradeda degti, todėl prieš kepant miltus reikia kruopščiai nupurtyti).
Įkaitinkime keptuvę, įpilkime aliejaus ir pakaitinkime ant vidutinės ugnies. Sudėkime varškėčius, jei pradės skrusti - primažinkime ugnį. Kepkime iš abiejų pusių. Išimkime ant popierinių rankšluosčių.


Bon appetit!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...