Avižiniai dribsniai su jogurtu |
Pats paprasčiausias, bet tikrai ne mažiau gardus tokių pusryčių paruošimo būdas:
0,5 puodelio avižinių dribsnių
0,5 puodelio mėgstamo jogurto (tiršto)
Dribsnių ir jogurto kiekis turėtų būti maždaug vienodas, galima rinktis ir natūralų jogurtą be skonio, bet tokiu atveju turbūt dar norėsis įdėti papildomai medaus, saldesnių vaisių. Taigi vakare sudedame dribsnius į hermetiškai užsidarantį indelį, sudedame jogurtą ir viską gerai išmaišome, kad visi dribsniai gautų jogurto drėgmės. Ir viskas! Indelį uždarome ir dedame į šaldytuvą nakčiai ar bent 6 val. ir ryte jau gardžiuosimės sveikais baltymų-kalcio (jogurtas) ir ląstelienos (dribsniai) apturtintais pusryčiais. Per naktį dribsniai ir sėklos (jei dedame) sugeria drėgmę ir pasidaro minkšti.
Šaldytuve laikyti galima iki 2 dienų.
Be minėtų dviejų pagrindinių ingredientų, šiuos pusryčius galima praturtinti įvairiausiais produktais:
-šaukštu chia ar linų sėklų
-keliais šaukštais pieno (paprasto arba migdolų/avižų/ryžių/sojų/kokosų) arba sulčių
-sauja smulkintų riešutų
-šaukštu avižinių kruopų (didesnis kiekis gerai neišbrinks)
-šviežiais vaisiais ir kitais papildais:
---mango gabaliukai+medus+migdolų ekstraktas
---obuolio gabaliukais (ar obuolių padažas)+cinamonas
---banano gabaliukais+kakava+medus
---avietės+vanilės ekstraktas
---vyšnios+medus+tarkuotas juodas šokoladas
---ananaso gabaliukai+medus+kokosų pienas
---moliūgų piurė+klevų sirupas+moliūgų pyrago prieskoniai
---persikų gabaliukai+aviečių džemas+vanilės ektraktas
---džiovinti abrikosai+medus+smulkiai tarkuotas imbieras+migdolų ektraktas...
...ir bet kokie kitokie miksai, eksperimentuokite - skonių įvairovė neribota!
Rugių dribsniai su jogurtu, linų sėklomis ir figomis |
Daugiausiai info sukaupiau iš čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą