Minkštas rabarbarų pyragas su traškiu paviršiumi |
Reikės:
3-4 rabarbarų (1 ir 1/2 puodelio), supjaustytų gabaliukais
3 v.š cukraus
150 g sviesto, kamb. temperatūros
100 g cukraus
2 kiaušinių, kamb. temperatūros
1 a.š. vanilės ekstrakto
190 g (1 ir 1/2 puodelio) miltų
1/2 a.š. druskos
1 a.š. kepimo miltelių
125 ml (1/2 puodelio) pasukų arba jogurto
Viršui:
70 g sviesto, kamb. temperatūros
65 g (1/2 puodelio) miltų
100 g cukraus
1 a.š. cinamono
Pirmiausia nulupame rabarbarus, juos supjaustome nedideliais gabaliukais, užbarstome cukrumi ir atidedame.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
Dideliame dubenyje minkštą sviestą gerai išsukame su cukrumi, tada įmušame kiaušinius, įpilame vanilės ekstrakto. Kitame inde sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Sausą mišinį beriame į kiaušinių masę, kartu po truputį pildami ir pasukas/jogurtą. Nepersistengdami viską išmaišome. Galiausiai į tešlą įmaišome ir paruoštus rabarbarus.
Tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi padengtą kepimo formą.
Viršui į dubenį sudedame visus ingredientus, juos rankomis pamaigome, kol visa tai supanašės į trupinius ir paskirstome juos ant pyrago tešlos.
Kepame pyragą apie 45 min arba kol vidurys bus iškepęs.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 45 min.
Skanaus!
Šaltinis: http://mmmisformommy.com/2011/06/rhubarb-buttermilk-cake.html
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą