2016 m. birželio 21 d., antradienis

Minkštas rabarbarų pyragas

Minkštas rabarbarų pyragas su traškiu paviršiumi
Pavasario sezonui įsibėgėjus ir atsiradus vienoms pirmųjų gėrybių - rabarbarams, būtinai išsikepkime rabarbarų pyragą. Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Reikės:
3-4 rabarbarų (1 ir 1/2 puodelio), supjaustytų gabaliukais
3 v.š cukraus
150 g sviesto, kamb. temperatūros
100 g cukraus
2 kiaušinių, kamb. temperatūros 
1 a.š. vanilės ekstrakto
190 g (1 ir 1/2 puodelio) miltų 
1/2 a.š. druskos
1 a.š. kepimo miltelių
125 ml (1/2 puodelio) pasukų arba jogurto

Viršui:
70 g sviesto, kamb. temperatūros
65 g (1/2 puodelio) miltų
100 g cukraus
1 a.š. cinamono

Pirmiausia nulupame rabarbarus, juos supjaustome nedideliais gabaliukais, užbarstome cukrumi ir atidedame.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
Dideliame dubenyje minkštą sviestą gerai išsukame su cukrumi, tada įmušame kiaušinius, įpilame vanilės ekstrakto. Kitame inde sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Sausą mišinį beriame į kiaušinių masę, kartu po truputį pildami ir pasukas/jogurtą. Nepersistengdami viską išmaišome. Galiausiai į tešlą įmaišome ir paruoštus rabarbarus.
Tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi padengtą kepimo formą.
Viršui į dubenį sudedame visus ingredientus, juos rankomis pamaigome, kol visa tai supanašės į trupinius ir paskirstome juos ant pyrago tešlos.
Kepame pyragą apie 45 min arba kol vidurys bus iškepęs.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 45 min.

Skanaus!

Šaltinis: http://mmmisformommy.com/2011/06/rhubarb-buttermilk-cake.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...