![]() |
Špinatų salotos su spanguolėmis ir migdolais |
Reikės:
400 g špinatų
1 stiklinės migdolo riešutų, paskrudintų ir pasmulkintų (galima keisti į graikinius ar pekano riešutus)
1/2 stiklinės džiovintų spanguolių
Padažui:
1-2 v.š. baltojo vyno/obuolių/balzaminio acto arba citrinos sulčių
~1/3 stiklinės (~80 ml) aliejaus
2-3 v.š. medaus
2 v.š. sezamo sėklų
Špinatus perplauname, nusausiname ir suplėšome į mažus gabaliukus (jei lapeliai maži, plėšyti nebūtina). Migdolus šiek tiek pakepiname įkaitintoje keptuvėje ir pasmulkiname (tam puikiai tinka akmeninė prieskonių grūstuvė). Į salotų dubenį sudedame špinatus, migdolus ir spanguoles.
Atskirame dubenėlyje padažui sumaišome actą, aliejų, balzaminį actą, sudedame medų, sezamo sėklas ir atsargiai išmaišome, kol medus ištirpsta. Padažą užpilame ant salotų. Skanaujame.
![]() |
Špinatų salotos su spanguolėmis prie kiaulienos nugarinės užkepėlės |
Skanaus!
Recepto idėja iš čia ir kitų puslapių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą