![]() |
Kiaulienos ir grikių troškinys |
Reikės:
450 g kiaulienos (geriausiai kumpinės)
pipirų, kitų prieskonių
~140 g grikių (nevirtų) arba ~300 g virtų grikių
1 (~40 g) svogūno
1 (~40 g) morkos
1-2 v.š. (20 ml) pomidorų padažo
žiupsnelio druskos
Kiaulieną supjaustome nedideliais gabaliukais, apibarstome prieskoniais su šlakeliu aliejaus, išmaišome ir padedame į šaldytuvą šiek tiek pasimarinuoti.
Prieš troškinant mėsą, ją, kaip įprasta, reikėtų trumpai apkepinti. Tai galima daryti dviem būdais:
1) Kiaulienos gabaliukus sumetame į kepimo formą ir dedame į iki 220 C įkaitintą orkaitę 15 min. ARBA
2) Kiaulieną iš abiejų pusių apkepiname gerai įkaitintoje keptuvėje, vis nupildami susikaupusį skystį.
Kol mėsa kepa, keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, po kelių minučių sudedame ir smulkintą morką (ją galima sutarkuoti burokine tarka, tarkuoti/pjaustyti šiaudeliais ar tiesiog supjaustyti smulkesniais gabaliukais - kaip labiau mėgstate), pakepiname, kol morka suminkštėja (5-10 min, priklausomai, kaip susmulkinome morkas). Pabaigoje įdedame gerą šaukštą pomidorų padažo, gerai išmaišome ir dar pakaitiname, kol šis sušils.
Apkeptą mėsą sudedame į puodą, kuriame troškinsime, užpilame karštu vandeniu - tik tiek, kad apsemtų. Sudedame pakepintas daržoves, įberiame druskos. Uždengiame ir troškiname 30-40 min.
Tada belieka pridėti grikius, tai galima padaryti irgi dviem būdais:
1) Nuplautus grikius sudedame į puodą prie mėsos ir patroškiname dar apie 15 min atidengus (turi būti likę dar vandens, kad grikiai turėtų kur išvirti) arba kol išgaruos vanduo.
ARBA
2) Nuplautus grikius sudedame prie mėsos ir pabaigiame troškinti orkaitėje, įkaitintoje iki 220 C, 10 minučių.
Troškinys paruoštas, skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą