Kalafiorų keksiukai su dešrelėmis |
12-14 keksiukų reikės:
1 svogūno, pakepinto
1 ar 1/2 paprikos, pakepintos (nebūtina)
~300 g kalafioro, tarkuoto
2 kiaušinių
druskos, pipirų
1 stiklinės kefyro
150 g sūrio
~3 dešrelių (galima keisti k.r. kumpiu ar virta/kepta vištiena)
6-7 v.š. miltų (paprastus miltus keiskim į speltos ar kukurūzų miltus)
1/2 a.š. kepimo sodos
Keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Jei naudojame papriką, supjaustome kalafiorą (gausis smulkūs gabaliukai) ir, paprikoms suminkštėjus, sumetame į keptuvę - jiems apkepti nebūtina, bet būtų geriau, kad išgaruotų dalis juose esančio vandens. Todėl nustatome minimalią ugnį ir pagariname kokias penkias minutes.
gabaliukais ir po poros minučių sudedame pakepinti ir ją. Burokine tarka sutarkuojame
Per tą laiką dubenyje išplakame kiaušinius, įberiame druskos, pipirų, supilame kefyrą, įtarkuojame sūrį, sudedame plonomis riekelėmis ar gabaliukais pjaustytas dešreles, išmaišome. Galiausiai dedame su miltus, sumaišytus su soda. Tešla turėtų gautis tokia daugiau mažiau drimbanti, bet ne per tiršta, kad iškepę keksiukai nebūtų sausi.
Tešlą paskirstome į keksiukų ar kitokias formeles ir šauname į iki 190 C įkaitintą orkaitę maždaug 20 min.
Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: ~20 min.
Kalafiorų keksiukai su dešrelėmis |
Skanaujame vienus ar su mėgstamu padažu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą