Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė |
Skanus ir sotus patiekalas, puikiai tiksiantis savaitgaliui. Daugiau nei pusę šios užkepėlės sudėties sudaro daržovės, kurios puikiai atstos ir garnyro poreikį, tad šalia beliks pasirūpinti žaliomis gaiviomis daržovėmis. Išties, man tai vienas geriausių karštų patiekalų iš kopūsto. Skanaus!
500 g kopūsto
250 g maltos mėsos
1 morkos
2 svogūnų
50 g ferm. sūrio
1 v.š. pomidorų padažo
druskos, pipirų, krapų
150 g grietinės
Jeigu trumpai, vienoje keptuvėje ar troškintuve apkepsime daržoves, kitoje maltą mėsą, galiausiai viską susluoksniuosime kepimo formoje ir šausime į orkaitę ypatingam skoniui išgauti :).
Gaminam užkepėlę |
Pirmiausia smulkiai supjaustome svogūnus, burokine tarka sutarkuojame morką, supjaustome ir kopūstą. Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus sudedame pusę smulkintų svogūnų, po poros minučių ir morkas, pakepiname apie 5 minutes. Tada sudedam kopūstą, viską patroškiname daržovių skystyje (riebalų daugiau pilti nereikia). Jei sausoka, įpilam šiek tiek vandens. Troškinam, kol daržovės suminkštės, gali būti apie 20 min. Pabaigoje įberiame žiupsnį druskos ir išmaišome.
Įkatiname kitą keptuvę ir joje pakepiname likusį smulkintą svogūną, po kelių minučių sudedame maltą mėsą ir apkepiname ją apie 5-7 min. Įberiam druskos, pipirų, dedam pomidorų padažo, išmaišom ir dar pakaitinam, kad viskas sušiltų.
Kepimo formą ištepam sviesto gabaliuku. Ant dugno sudedame pusę kopūstų, išlyginam paviršių, apibarstom krapais ir aptepam grietine. Tada sudedam maltą mėsą, ją taip pat aptepliojam grietine. Galiausiai sudedam likusius kopūstus, o paviršių apibarstom stambiai sutarkuotu sūriu.
Šaunam į iki 190 C įkaitintą orkaitę ir kepam 30-35 min.
Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 30-35 min.
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė |
SKANAUS!
Recepto idėja iš čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą