Žuvų paplotėliai |
Reikės (~4 porcijoms):
600-700 g žuvies filė (tinka lydeka ar kita mėgstama žuvis)
2 kiaušinių
1/3 stiklinės pieno
1 stiklinės miltų
žuvų prieskonių, druskos, pipirų, krapų
Žuvų filė supjaustome smulkiais kubeliais, apibarstome žuvų prieskoniais, druska, pipirais ir, jei turime laiko, paliekame pasimarinuoti 1-2 val.
Iš kiaušinių, pieno, miltų, druskos užmaišome tešlą ir paliekame pastovėti 30 min (jei nėra laiko, galima kepti iškart).
Į tešlą įmaišome smulkintus krapus, sudedame žuvį. Įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies iškepame nedidelius kepsnelius (neskubam apversti, kad jie geriau apkeptų ir sutvirtėtų).
Tinka valgyti ir šaltus, pvz., su majonezu ar kitu mėgstamu padažu.
Žuvų paplotėliai |
SKANAUS!
Receptas iš IKI lankstinuko
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą