Mielinis pyragas su obuoliais |
Reikės:
250 ml kefyro, šilto
žiupsnelio druskos
20 g šviežių mielių (arba 1 a.š. sausų mielių)
100 g sviesto, minkšto
4 v.š. cukraus
2 kiaušinių
~450 g miltų
Ant viršaus:
3-4 obuolių (arba kitokių vaisių)
100 g sviesto, šalto
~2 v.š. cukraus
Pirmiausia mieles užpilam šaukštu cukraus ir atidedam trumpam. Po kelių minučių mieles atsargiai išmaišysim, kol pavirs į skystą masę (jei naudojam sausas mieles, jas sudedam į šiltą kefyrą ir atidedam 5 min, kol mielės "sureaguos").
Dubenyje išplakam sviestą su cukrumi (3 v.š.), įmušam kiaušinius, gerai išsukam, beriam druskos, supilam kefyrą, įberiam apie stiklinę miltų ir tuomet supilam mieles. Tada pabaigiam berti miltus, kol tešla gaunasi tiršta, bet dar ne minkoma. Dubenį pridengiam rankšluosčiu ar dangčiu ir padedam 1-1,5 val kilti šiltoje vietoje.
Didesnę kepimo formą ištepam sviestu ir pakilus tešlai, ją sukrečiam į formą. Tuomet dar kartą atidedam bent 20 min, kad tešla pakiltų dar kartą.
Obuolius supjaustom storesnėmis skiltelėmis ir jas sukišam į pakilusią tešlą, nepagailim, prikaišom per visą pyragą. Ant viršaus patarkuojam sviesto, pabarstom cukraus.
Pyragą kepam 170 C įkaitintoje orkaitėje 40-45 min.
Kepimo temperatūra: 170 C
Kepimo laikas: 1-1,5 val tešlos kilimas, ~20 min pyrago kilimas, 40 min pyrago kepimas.
SKANAUS!
Mielinis pyragas su obuoliais |
Recepto idėja čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą