2020 m. balandžio 21 d., antradienis

Sausainiai "Skarelės" su obuolių įdaru


Sausainiai "Skarelės" su obuolių įdaru
 Girdėjau, kad kažkur kepyklėlėj labai populiarūs tokie sausainiai, tai nusprendžiau išbandyti ir namuose, šįkart - su obuolių (arba kriaušių) įdaru 😊.

Reikės (~2 skardoms):
🥚 3,5-4 stiklinių miltų
🥚 200 g sviesto, šalto
🥚 1 kiaušinio
🥚 200 g grietinės

🥚 žiupsnelio druskos
🥚 cukraus ir cinamono
mišinio apibarstymui
🥚 kiaušinio (arba tik trynio) aptepimui
🥚 obuolių arba kriaušių, pjaustytų skiltelėmis + citrinos apšlakstymui


Į didelį dubenį suberiam miltus ir sutarkuojam šaltą sviestą. "Įdarbinam" rankas ir išmaigom masę, kol visas sviestas „pasislėps“ miltuose, nebeliks jo gabaliukų. Tada įmušam kiaušinį, sudedam grietinę, įberiam druskos ir viską išmaišom, iš pradžių šaukštu ar mentele, po to rankomis permaigom, kol gausim tolygų tešlos kamuoliuką. Jį maistinėje plėvelėje dedam į šaldytuvą bent valandai. Galima ir per naktį, bet tuomet prieš gaminant reiktų ištraukti bent 1 val anksčiau.

Tešlos kamuolį iškočiojam į didelį stačiakampį, jį supjaustom į kvadratukus.

Obuolius/kriaušes supjaustom skiltelėmis (jei tai darome iš anksto, apšlakstome citrina, kad neparuduotų).

Tešlos lakštą apibarstom cukraus-cinamono mišiniu, uždedam po skiltelę įstrižai kvadratėlio ir „apvelkam“ vienu krašteliu ir kitu krašteliu, spustelim, kad tešla suliptų.

Sausainius išdėliojam į kepimo popieriumi padengtas skardas, juos aptepam kiaušiniu ir apibarstom likusiu cinamono mišiniu. Šaunam kepti 190 C temperatūroje ~20 min.

Sausainiai "Skarelės" su obuolių įdaru

Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 1 val šaldytuve + 20 min kepimas



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...