Cukinijų ir pomidorų derliui vakarienę paįvairins pyragas su cukinijomis, visai panašus į picą, tik dar sotesnis :). Beje, recepto originale naudojami ir baklažanai, ši daržovė pas mus namuose būna rečiau, tad ir šįkart jos nenaudojau. Jei norėsite naudoti, neabejoju, kad ji labai čia tiktų, tuomet baklažaną reiktų paruošti taip: juos supjaustyti riekelėmis, pabarstyti druska ir palikti pastovėti 10 min; tada nuplauti, nusausinti, sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pašlakstyti aliejumi ir 200 C orkaitėje kepti 10 min.
Reikės:
(tešlai)
♢ 300 g varškės
♢ 100 g grietinės
♢ 2 kiaušinių
♢ žiupsnelio druskos
♢ 1 a.š. cukraus
♢ ~300 g miltų
♢ 1/2 a.š. kepimo miltelių
(įdarui)
♢ 300 g sūrio (čederio ar kitokio)
♢ 3-4 pomidorų
♢ 1-2 cukinijų
♢ 2 česnako skiltelių
♢ 1 a.š. cukraus
♢ druskos, pipirų
♢ kumino
Cukinijas supjaustykite plonomis riekelėmis. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite odeles, ir susmulkinkite elektriniu trintuvu. Į pomidorus sudėkite trintus česnakus, įberkite cukraus, druskos, pipirų, kumino. Darkart ištrinkite.
Tešlai varškę ištrinkite su kiaušiniais, grietine, cukrumi ir druska. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir išminkykite tešlą. Ją rankomis įklokite į kepimo popieriumi padengtą skardą. Ant viršaus berkite pusę tarkuoto sūrio, sudėkite cukinijų riekeles. Ant viršaus plonu sluoksniu paskirstykite pomidorų masę ir suberkite likusį sūrį.
Kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje ~40 min. Iškepusį pyragą galima papuošti krapų ar kalendrų šakelėmis.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 40 min.
Skanaus!
Šaltinis: Rugpjūčio patiekalai. Moters savaitgalio virtuvė. 2014.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą