Gaminant šį pyragą atrodė kaip tikras eksperimentas, nes tešla buvo ne tokia įprasta - naudojami tik kiaušinių baltymai, gana mažai miltų, daugiau riebalų. Bet gavus rezultatą, receptas tikrai pasiteisino, tuo labiau, kad pirminis mano tikslas buvo sunaudoti iš kito recepto likusius baltymus. Iš šios normos pyrago gausis nelabai daug, bet paskanauti tikrai užteks!
Reikės:
4-5 kiaušinių baltymų
150 g sviesto, lydyto
0,5 - 1 stiklinės cukraus (150-200 g)
1 stiklinės miltų (130 g)
1 a.š. kepimo miltelių
1 citrinos žievelių
saujos razinų ar kitų džiovintų vaisių
Apibarstymui:
2 v.š. rudojo cukraus
1 citrinos sulčių
Sviestą išlydykime ir ataušinkime. Į dubenį supilam miltus su kepimo milteliais, įmaišom nutarkuotą citrinos žievelę, tada ir skystą sviestą, gerai išmaišom.
Baltymus atskirai išplakam su cukrumi iki puraus baltumo ir suberiam į miltus per kelis kartus, atsargiai įmaišant (kad iš baltymų neišeitų oras). Galiausiai į tešlą įmaišom ir džiovintus vaisius.
Pyragą šaunam kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: ~35 min.
Skanaus!
Šaltinis: knyga "Virtuvės vadovas"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą