Bulviniai varškėčiai |
Šie blynai yra puikus pasirinkimas vakarienei, jeigu lieka nesuvalgytos bulvių košės, o šaldytuve turite ir varškės. Dar dažnai gaminu juos, jeigu kitam bulviniam patiekalui prisiverdu per daug bulvių. O vaikų skoniui jie, taip pat kaip ir virti bulvių-varškės kukuliai, puikiai tinka.
Reikės (~7 vnt):
🍠 250 g varškės
🍠 250 g bulvių
🍠 0,5 kiaušinio
🍠 65 g (0,5 stiklinės) miltų
🍠 žiupsnelio druskos
Bulves išverdame su lupena, atvėsusias nulupam ir sugrūdam grūstuve arba sumalam mėsmale kartu su varške. Įberiam druskos, įmušam kiaušinį, suberiam miltus ir gerai išminkome. Tešla gaunasi dar pakankamai lipni - taip ir turi būti. Suformuojame paplotėlius, apvoliojame juos miltuose ir iš abiejų pusių apkepame riebaluose, kol pageltonuoja.
Bulviniai varškėčiai |
SKANAUS!
Receptas iš knygos "Šeimininkės vadovas", 1963 m.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą