2021 m. gruodžio 7 d., antradienis

Varškės pyragas su aguonų sluoksniu

Varškės pyragas su aguonų sluoksniu

 

Šio pyrago skonis, išties, nustebino. Seniai ruošiausi jį išbandyti, bet tai aguonų neturėjau, tai laiko pagailėdavau ir kažką greitesnio išsirinkdavau. Bet dabar jau žinau, kad verta. O skonis labai primena šokoladinio glaisto sūrelius su aguonomis... Rekomenduoju :). Po tokių pyragų vis pagalvoju, kad juk reikia dažniau kepti kepinius su aguonomis, jos labai paskanina ir paįvairina įprastus pyragus.

Reikės:

Biskvitui
🎂 100 g miltų
🎂 1 v.š. kakavos miltelių
🎂 1/2 a.š. kepimo miltelių
🎂 25 g cukraus (1 v.š.)
🎂 40 g sviesto, minkšto
🎂 50 g grietinės (3 v.š.)

Varškės įdarui
🎂 500 g varškės
🎂 3 kiaušiniai
🎂 150 g cukraus
🎂 20 g krakmolo (3 v.š.)
🎂 30 g sviesto, minkšto
🎂 ~2 a.š. citrinos žievelės

Aguonų įdarui
🎂 120 g aguonų
🎂 25 g cukraus

Šokoladiniam glaistui
🎂 100 g šokolado
🎂 3 v.š. pieno (~40 ml)
🎂 1 v.š. sviesto (15 g)

1. Pirmiausia pasiruošia aguonas. Jas suberiam į prikaistuvį, užpilam karštu vandeniu ir paverdam apie 20 min.

Gaminam BISKVITĄ
2. Į dubenį suberiam miltus, cukrų, kepimo miltelius ir kakavą, išmaišom. Sudedam sviestą ir pirštais išmaigome, kol sviestas įsimaišys į miltus. Įdedame ir grietinę, užminkome elastingą tešlos kamuolį. Tešla iškart padengiame kepimo popieriumi padengtą kepimo skardos dugną, išlyginam ir subadom šakute. Šį pagrindą šaunam kepti 200 C orkaitėje 10 min.

3. Aguonas nusausinam ir sudedam į jas cukrų. Masę ištrinam trintuvu. 

Gaminam VARŠKĖS ĮDARĄ
4. Kiaušinių trynius atskiriam nuo baltymų. Baltymus išsukam plaktuvu, įpusėjus po truputį suberiam 50 g cukraus ir pabaigiam plakti, kol taps visiškai standūs. 2 šaukštus baltymų įdedam į maltas aguonas ir atsargiai išmaišome.
5. Trynius išplakam su likusiu 100 g cukraus, sukrečiam varškę ir vėl išplakam. Tada suberiam krakmolą, citrinos žieveles ir sviestą. Viską gerai išplakame. Atsargiai įmaišome baltymus. Gausis puri varškės masė. Pusę masės sukrečiam ant apkepto biskvito. Išlyginam paviršių, o tuo pačiu viduryje (išskyrus kraštus) padarome nedidelę įdubą aguonoms. Ant varškės ištepam aguonų įdarą (išskyrus pačius kraštus), o ant šio - likusią varškės masę. Išlyginam.
6. Pyragą šaunam kepti 170 C temperatūroje ~60 min.

Gaminam šokoladinį GLAISTĄ
7. Ant šokolado pilam pieną, dedam sviestą ir viską pakaitinam ant nedidelės ugnies. Glaistu ištepam kiek pravėsusį, neišimtą iš formos pyragą. Jį dedam į šaldytuvą pilnai atvėsti, galima per naktį.

Kepimo temperatūra: 200 C (biskvitas) ir 170 C (visas pyragas)
Kepimo laikas: 20 min (aguonų virimas) + 10 min (biskvito kepimas) + 60 min (viso pyrago kepimas)

Varškės pyragas su aguonų sluoksniu

SKANAUS!!


 Recepto idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...