Gaunasi minkštas, purus ir didelis keksas!
---
Reikės:
4 kiaušinių
~300 g cukraus
300 ml aliejaus
300 ml pieno
350 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
2,5 v.š. kakavos miltelių
1. Kiaušinius su cukrumi išplakam iki purumo.
2. Po truputį plakant pilam aliejų, pieną.
3. Miltus sumaišom su kepimo milteliais bei druska ir šaukštu įmaišom į kiaušinių plakinį.
4. Pusė masės pilam į kitą dubenį ir į ją įmaišom kakavos miltelius.
5. Tada paruoštoje kepimo formoje (~24 cm) formuojam pyragą: dedam į vidurį šaukštą baltos tešlos, šaukštą kakavinės ir taip kaitaliojam po šaukštą, kol tešla baigiasi (taip išgaunami dryžiai).
6. Kepam 180 C įkaitintoje orkaitėje ~60 min.
Galima pyrago viršų dar paskaninti ištirpintu šokoladu (galima maišyti su šaukštu sviestu).
Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: ~60 min.
Kepimo laikas: ~60 min.
SKANAUS!
Iš knygos "Mamos namų virtuvė"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą