2016 m. liepos 23 d., šeštadienis

Mėlynių pyragas: 2 variantai

Mėlynių pyragas. Pirmasis receptas
Dvi mėlynių pyrago variacijos - pirmasis šiek tiek riebesnis, antrasis su cinamono prieskoniu, bet iš esmės labai panašūs pyragai. Tad kurį kepti galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime. Beje, abu receptai nesudėtingi, greit paruošiami, svarbu tik kai kuriuos produktus turėti kambario temperatūros (sviestas, kiaušiniai). Tad jeigu turite mėlynių perteklių, tai puikus būdas jas išnaudoti :).

Pirmasis receptas.
Reikės:
200 g sviesto, kamb. temperatūros
200 g (1 puodelio) cukraus
1 citrinos žievelės
3 kiaušinių
1 a.š. vanilės ekstrakto
180 ml (3/4 puodelio) pasukų (tinka ir: kefyras arba jogurtas+~1/4 praskiestas su pienu)
3 puodelių mėlynių
300 g (2 ir 1/2 puodelio) miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos

Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Dubenyje labai gerai išplakame sviestą su cukrumi ir smulkiai tarkuota citrinos žievele. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno tešlą gerai išplakdami. Įpilame vanilės ekstrakto.
Kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius ir druską. Sausąjį mišinį atsargiai įmaišome į kiaušinių tešlą, pakaitomis pildami ir pasukas (ar kefyrą/jogurtą). Nepermaišome. Galiausiai atsargiai įmaišome mėlynes, stengiamės, kad jos nesusitrintų. Tešlos gaunasi nemažai, tad pilame į didesnę kepimo formą arba dvi mažesnes, tarkim pailgos kekso formos skardas. Šauname į orkaitę ir kepame apie 1 valandą.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 55-60 min.

Beje, šis pyragas man skanesnis buvo atvėsęs :).

Mėlynių pyragas. Antrasis receptas
Antrasis receptas.
Reikės:
180 g sviesto, kamb.temperatūros
150 g (3/4 puodelio) cukraus 
4 kiaušinių
1-2 a.š. vanilės ekstrakto
360 g (3 puodelių) miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
1,5 a.š. sodos
žiupsnelio druskos
350 ml (1 ir 1/2 puodelio) grietinėlės
2 puodelių mėlynių

Pabarstymui:
rudojo cukraus
miltų 
2-3 a.š.cinamono
~2-3 v.š. sviesto, šalto


Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
Dubenyje labai gerai išplakame sviestą su cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno tešlą gerai išplakdami. Įpilame vanilės ekstrakto.
Kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sausąjį mišinį atsargiai įmaišome į kiaušinių tešlą, pakaitomis pildami ir grietinėlę. Nepermaišome. Galiausiai atsargiai įmaišome mėlynes, stengiamės, kad jos nesusitrintų.

Pabarstymus pyragui dariau iš akies, tad sunku pasakyti tikslius kiekius (pagrindas - cukrus). Turėtų gautis tokie pakankami sausi milteliai, o jeigu jų gausis daugiau ar mažiau, nieko tokio - jei gausis daugiau, galima dalį pabarstyti į kepimo formą sudėjus pradžiai pusę tešlos. Likusius pabarstukus paskirstome ant pyrago viršaus. Šauname pyragą kepti apie 50-60 min.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 50-60 min.

Skanaus!!


Šaltiniai: http://www.chef-in-training.com/2014/05/lemon-blueberry-pound-cake/
http://www.serenabakessimplyfromscratch.com/2014/07/blueberry-cinnamon-swirl-crumb.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...