Bulvių kugelis |
~4 porcijoms:
~2 kg bulvių
druskos
1-2 svogūnų, tarkuoto
~200 ml karšto pieno arba kefyro
kelios riekės šoninės/lašinukų
Kugelį dar galima paskaninti:
- tarkuotomis morkomis, tarkuotu moliūgu (imkim šių daržovių 1/3 prie 2/3 bulvių)
- kepta vištienos krūtinėle (foto), ~200 g.
sviesto, grietinės
Orkaitę įkaitiname iki 200 C.
Sutarkuojame bulves ir svogūnus (jei naudojame, įtarkuojame ir morkas/moliūgą).
Užviriname pieną ir užpilame jį ant bulvių tarkės - kitaip sakant, jas nuplikome. Beriame kelis žiupsnelius druskos. Įkaitintoje keptuvėje pakepiname kubeliais supjaustytą šoninę ir susikaupusį riebalą supilame į bulvių tarkį. Jei naudojame, sudedame gabaliukais supjaustytą pakepintą vištieną. Kepame apie 60-90 min arba kol atrodys iškepęs.
Padažiukui tinka paprasčiausiai pašildytas sviestas su grietine.
Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 60-90 min.
Kai kurios namų šeimininkės kartais dar deda vieną kitą šaukštą grietinės į bulvių tarkę, vietoj pieno pila kefyrą. Čia tiesiog galime atsidaryti šaldytuvą ir bus aišku - ar išnaudojame dar kokias gudrybes, ar remiamės paprasčiausiu receptu.
Beje, sutarkuotų bulvių nereikia nusunkti, o kiaušiniai čia visai nereikalingi ar bent nebūtini - nebemt mėgstate į bulvių plokštainį panašesnį kugelį.
Bon appetit!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą