Trinta moliūgų sriuba |
Beje, puikus moliūgų sriubos maistingumo padidinimas - į sriubą įberti ir nevirtų raudonųjų lęšių (maždaug vieną stiklinę). Šie išverda gana greitai, todėl galima suberti į puodą kartu su moliūgas, viską užpilti sultiniu ir virti 20 min.
~4 porcijoms reikės:
600 gr. moliūgo, pjaustyto kubeliais
1-2 obuolių, pjaustyto gabaliukais
1 svogūno
2-3 česnako skiltelių
druskos, pipirų
po žiupsnelį kitų prieskonių: čiobrelio, raudonėlio
0,5 a.š. muskato
1 v.š. cukraus
~ 1 l. sultinio
100-150 ml. grietinėlės
skrudinto batono, kelios riekės
skrudinto batono, kelios riekės
Puode, kuriame virsime sriubą, įkaitiname sviestą arba aliejų. Svogūną supjaustome (nebūtina smulkiai, nes vis tiek viską galiausiai sutrinsime), sudedame į puodą ir pakepiname, kol gražiai pagelsta. Sumetame kubeliais pjaustytus obuolius. Patroškiname, kol obuoliai pradeda minkštėti. Tuo metu susipjaustome nedideliais gabalais moliūgą ir dedame į puodą pasitroškinti apie 5 min. Suberiame prieskonius, cukrų, druską, įmaišome ir trintą česnaką. Moliūgui kiek suminkštėjus pilame sultinį (tinka ir sultinio kubelis) ir viską verdame, kol moliūgas išverda (15-20 min.). Išvirus sriubą sutriname blenderiu, supilame grietinėlę ir iš naujo užviriname.
Prie sriubos būtinai pasiskrudiname batono ar forminės duonos :).
Skanaus!
Trinta moliūgų sriuba |
Trinta moliūgų ir lęšių sriuba |
Skanaus!
Šaltinis: http://www.browneyedbaker.com/pumpkin-soup-recipe/ ir http://aj-receptai.blogspot.lt/2011/11/kremine-moliugu-sriuba-su-obuoliais.html
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą