Spageti troškinys su vištiena |
3-4 porcijoms:
1 vištienos krūtinėlės, pjaustytos nedideliais gabaliukais
druskos, pipirų, prieskonių, aliejaus
1 svogūno, smulkiai supjaustyto
1-2 skiltelių česnako, sutrinto
1 paprikos, pjaustytos pailgais gabaliukais
1 morkos, tarkuotos
200 g spageti makaronų
250 ml pieno
20 g miltų
50 g ferm. sūrio, tarkuoto
Pirmas žingsnis yra pasiruošti vištieną, kurį galima padaryti ir prieš kelias valandas, bet nebūtinai. Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais gabaliukais, įberiame druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių, šlakelį aliejaus ir apdengę maistine plėvele dedame į šaldytuvą.
Svogūną susmulkiname ir kartu su trintu česnaku sudedame į įkaitintą su šlakeliu aliejaus keptuvę. Po 5 min. sudedame pailgais gabaliukais supjaustytą papriką ir tarkuotą morką. Daržoves troškiname, kol šios suminkštės.
Atskirai keptuvėje pakepiname vištieną, kol gražiai paruduos, apie 7-10 min.
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakelio. Tuo metu kitame puode, kuriame galiausiai sudėsime visą troškinį, supilame ir užviriname pieną. Dubenėlyje miltus išplakame su šlakeliu karšto pieno, kad miltai ištirptų. Juos supilame į pieną puode, įberiame druskos, pipirų ir lėtai kaitiname, kol viskas sutirštės. Tuomet suberiame tarkuotą sūrį, išvirtus makaronus ir uždengę padedame šiltai.
Jeigu daržovės ir vištiena jau paruošti, visa tai sudedame į makaronus, išmaišome ir patiekiame.
Spageti troškinys su vištiena |
Receptas iš žurnalo Ji
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą