Keksas su majonezu |
Nedideliam keksui reikės:
2 kiaušinių, tryniai atskirti nuo baltymų
1/2 stiklinės (100 g) cukraus
1/2 stiklinės (~110 ml) majonezo
1/2 stiklinės (~110 ml) kefyro
1 ir 1/4 stiklinės (155 g) miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/2 v.š. kakavos
1 v.š. pieno
Kiaušinių baltymus atidedame. Trynius gerai išsukame su cukrumi ir majonezu. Įmaišome su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Atsargiai į tešlą įmaišome ir iki baltumo išplaktus baltymus. Pusę tešlos dedame į kekso kepimo formą. Į kitą pusę tešlos dar įdedame kakavos ir šlakelį pieno, išmaišome ir sukrečiame ant likusios tešlos. Galima dar su šakute tešloje pavinguriuoti, kad sluoksniai susimaišytų tarpusavyje. Kepame 180 C. ~ 40 min.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: ~40 min.
Keksas su majonezu |
Recepto idėja iš žurnalo Geri patarimai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą