2016 m. lapkričio 3 d., ketvirtadienis

Keksas su majonezu

 
Keksas su majonezu
Receptas turbūt įdomus vien dėl to, kad jame naudojamas majonezas, bet jis lygiai taip pat tinka naudoti tešloje, kaip ir kokia grietinė ar jogurtas. Majonezas pyragui suteikia kiek turtingesnį skonį ir tokią neapsakomai glotnią struktūrą :). Be abejo, majonezas turėtų būti be jokio papildomo skonio, tinka Helmanns :). Keksas greit pagaminamas, tad jeigu majonezas šaldytuve jau kurį laiką neranda sau vietos, atėjo laikas margajam keksui!


Nedideliam keksui reikės:
2 kiaušinių, tryniai atskirti nuo baltymų
1/2 stiklinės (100 g) cukraus
1/2 stiklinės (~110 ml) majonezo
1/2 stiklinės (~110 ml) kefyro
1 ir 1/4 stiklinės (155 g) miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/2 v.š. kakavos
1 v.š. pieno

Kiaušinių baltymus atidedame. Trynius gerai išsukame su cukrumi ir majonezu. Įmaišome su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Atsargiai į tešlą įmaišome ir iki baltumo išplaktus baltymus. Pusę tešlos dedame į kekso kepimo formą. Į kitą pusę tešlos dar įdedame kakavos ir šlakelį pieno, išmaišome ir sukrečiame ant likusios tešlos. Galima dar su šakute tešloje pavinguriuoti, kad sluoksniai susimaišytų tarpusavyje. Kepame 180 C. ~ 40 min.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: ~40 min.

Keksas su majonezu

Recepto idėja iš žurnalo Geri patarimai


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...