2016 m. lapkričio 4 d., penktadienis

Moliūginis keksas

Moliūginis keksas

Moliūgai - rudens sezono gėrybė, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad juos užauginti reikia minimalios priežiūros, o patiekalų iš jų pasigaminti yra gana įvairių. Šiandien kepimo formoje pupso paprastas, lengvai pagaminamas bei maistingas pyragas, kuris labai tiks ir vaikams.

Reikės:
110 g sviesto, kamb. temperatūros
100-120 g cukraus
2 kiaušinių, kamb. temperatūros

1 stiklinės (~225 ml) moliūgų tyrės
1.5 a.š. cinamono
0,5 a.š. malto imbiero
1/4 a.š.malto muskato
1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
po 1 a.š. kepimo miltelių, kepimo sodos ir druskos
190 g (1 ir 1/2 puodelio) miltų

Dubenyje sviestą gerai išsukame su cukrumi, įmušame kiaušinius, pilame moliūgų tyrę (kaip ją pasigaminti rasite čia - greičiausias variantas moliūgą supjaustyti nedidelias gabaliukais ir pavirti apie 10 min, kol suminkštės, tada sutrinti blenderiu), gerai išmaišome. Atskirai sumaišome prieskonius, kepimo miltelius, sodą, druską ir mišinį suberiame į tešlą. Išsijojame miltus ir lengvai viską išmaišome. Tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo formą. Kepame 40-50 min. 180 C.

Jei norisi, šiam pyragui galima pasidaryti ir glaistą
Išlydome 100 g sviesto, į jį įmaišome stiklinę cukraus pudros (jeigu glaistas per tirštas, galima įpilti šlakelį pieno, jeigu per skystas - įdėti dar šiek tiek cukraus pudros). Gautu glaistu užpilame dar šiltą pyragą.

Kepim temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 40-50 min.

Moliūginis keksas
Skanaus!



Šaltinis: http://thedomesticrebel.com/2014/10/09/the-best-pumpkin-bread-with-brown-butter-maple-icing/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...