2016 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienis

Omletas su varške

Omletas su varške
Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

3-4 porcijoms reikės:
6 kiaušinių
žiupsnelio cukraus ir druskos
3 v.š. grūdėtos varškės
3 v.š. miltų
2 v.š. sviesto, lydyto
1/2 stiklinės pieno

Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi ir druska. Sudedame varškę, miltus, išplakame. Lengvai palydome sviestą ir sudedame į plakinį. Pilame pieną. Viską išplakame. Kepame keptuvėje (iš abiejų pusių, kol iškeps - blyną, prieš apversdami, padaliname į kelias dalis, kad būtų lengviau apversti) arba orkaitėje (180 C., ~30 min.).
Padažas gali būti lydytas sviestas su grietine.


Jeigu ryte pusryčiauju viena, tada visus minėtų ingredientų kiekius padalinu iš 3 - turiu pakankamai greitus ir sočius pusryčius :).

Ompletas su varške
Bon appetit!

Receptas iš fb platybių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...