Trinta morkų sriuba |
Trinta morkų sriuba, kurią galima įtraukti prie greitų, bet sveikų patiekalų. Pikantiškesniam sriubos skoniui išgauti, galima įdėti po pusę šaukštelio malto imbiero ir maltų čili pipiriukų. Jeigu sriubą valgys ir maži vaikai, nuo šių prieskonių galima ir susilaikyti :). Beje, galima sultinio pilti kiek mažiau ir gausime puikią, maistingą trintą košę mažiesiems.
~4 porcijoms reikės:
1 svogūno, supjaustyto
1-2 česnako skiltelių, sutrintų
1-2 česnako skiltelių, sutrintų
2 didelių morkų, pjaustytų skiltelėm
2 vidutinių bulvių, pjaustytų gabaliukais
~1 l sultinio, kad apsemtų daržoves ir dar butu keliais cm daugiau
2 vidutinių bulvių, pjaustytų gabaliukais
~1 l sultinio, kad apsemtų daržoves ir dar butu keliais cm daugiau
kelių riekių forminės duonos, skrudintos (nebūtina)
Įkaitintoje keptuvėje arba iš karto puode, kuriame virsime sriubą, svieste arba aliejuje pakepinkime svogūną su česnaku. Po kelių minučių sudėkime pjaustytas morkas, pakepkime apie 3-4 min. Galima įpilti šlakelį karšto vandens, jei morkos pradėtų svilti. Jei naudojame, dabar įmaišome ir po pusę šaukštelio malto imbiero, čili paprikos miltelių. Supilame sultinį (jis turi pilnai apsemti daržoves ir dar būti šiek tiek virš jų), sudedame pjaustytas bulves, viską užviriname ir verdame apie 20-25 min., kol daržovės suminkštės. Tada viską sutriname trintuvu. Paragaujame, jei trūksta, įberiame dar druskos, pipirų.
Patiekti sriubą galime su mažais gabaliukais supjaustyta formine duona.
Bon appetit!
Trinta morkų sriuba |
Šaltinis: http://neilshealthymeals.com/carrot-and-sweet-potato-soup/
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą