2017 m. rugpjūčio 27 d., sekmadienis

Bananiniai keksiukai su spanguolėmis


Bananiniai keksiukai su spanguolėmis
Keksiukai sotūs, todėl puikiai tinka, pavyzdžiui, išvykoms prie karštos arbatos puodelio ar vaikų piknikui, nes yra su nedideliu kiekiu cukraus (dalį jo pakeičia bananai), bet vis tiek saldžiai skanūs. Galima naudoti spelta miltus. Bananai apsunkina tešlą, tad jei norite purių keksiukų, ieškokite kito recepto :).

Reikės:
🍌 2 kiaušinių
🍌 80-100 g (iki 1/2 puodelio) cukraus
🍌 2 bananų
🍌 1 puodelio (~240 ml) jogurto
🍌 1/4 puodelio (50 g) aliejaus
🍌 1 a.š. vanilės ekstrakto
🍌 250 g (2 puodelių) miltų 
🍌 2 a.š. kepimo miltelių
🍌 žiupsnelio druskos
🍌 1 puodelio spanguolių

Orkaitę įkaitiname iki 200 C.
Dubenyje išplakam kiaušinius, suberiam cukrų, sudedam sutrintus bananus, pilam jogurtąaliejų, vanilės ekstraktą. Atskirai miltus išmaišome su kepimo milteliais, druska ir lengvai įmaišome į skystą tešlą. Supilame spanguoles ir atsargiai išmaišome, kad šios nesusitrintų. Tešlą paskirstome į keksiukų formeles. Kepame 20-25 min.

Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 20-25 min

Bananiniai keksiukai su spanguolėmis
Skanaus!

Recepto idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...