Ryžių sriuba su pomidorais |
Reikės:
~1,5 l sultinio ar vandens
žiupsnio druskos
70-80 g ryžių (maždaug gera sauja)
1 svogūno (70 g), smulkiai supjaustyto
2 nedidelių morkų arba 1 didelės (140 g), tarkuotos burokine tarka
1 didesnio pomidoro (~130 g), nulupto, supjaustyto kubeliais
grietinės patiekimui
Puode, kuriame virsime sriubą, užviriname sultinį arba vandenį (jei neturime sultinio, tada į vandenį sriubai beverdant įmeskim kelis lauro lapelius ir pipirų grūdelius - pabaigoje juos tiesiog išimsime). Kai skystis užverda, jį pasūdome ir sudedame kelis kartus praskalautus ryžius. Paliekame juos virti ~15 min. Ryžius galima išsivirti ir atskirame puode - tada sriuba būs skaidresnė ir nesusidrums nuo ryžių.
Tuo metu pasiruošiame daržoves. Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Po kelių minučių sudedame ir tarkuotą morką. Patroškiname apie 5 min (galima įpilti šlakelį vandens, kad daržovės neliptų prie keptuvės ir nebereikėtų aliejaus). Pomidorą nuplikome, nulupame žievę ir supjaustome smulkesniais kubeliais.
Ryžiams pavirus sudedame kepintas daržoves, smulkintą pomidorą ir sriubą paverdame dar 10 min. Pabaigoje paragaujame, ar netrūksta prieskonių, druskos.
Patiekiame su šaukšteliu grietinės.
Virimo laikas: iš viso ~25 min - ryžiai (~15 min), kepinti svogūnai+morkos ir pomidoras (~10 min)
Ryžių sriuba su pomidorais |
- morkoms baigiant troškintis keptuvėje galima įdėti šaukštą pomidorų padažo
- jei sriubą verdame šviežiai pasigamintame, pavyzdžiui, vištienos sultinyje, labai tiks į sriubą įdėti ir paplėšytų nuo kaulo virtos mėsos gabaliukų
Skanaus!
Receptas pagal technologinę kortelę
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą