Kefyro blynai su kopūstų įdaru |
Kaip ir daugelį kepinių paskutiniu metu, šiuos blynus kepame su speltos miltais, maždaug trečdalį ar net pusę įmaišydami ir pilno grūdo spelta miltus, puikus skonis.
Gaminame blynus su kopūstų įdaru |
~4 porcijoms reikės:
Tešlai
1 kiaušinio
500 ml kefyro
1 a.š. kepimo sodos
žiupsnelio druskos
2-2,5 stiklinės miltų
Įdarui
200 g kopūsto, smulkiai pjaustyto
1 morkos, sutarkuotos
druskos, pipirų
grietinės patiekimui
Pradedame pirmiausiai nuo įdaro. Smulkiai supjaustome kopūstą, burokine tarka sutarkuojam morkas. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame daržoves, ant jų galima užpilti dar porą šaukštų aliejaus ir viską išmaišome. Pabarstome druska, pipirais. Keptuvę uždengiame dangčiu ir leidžiame pasitroškinti apie 15 minučių arba kol daržovės jau bus pakankamai minkštos. Tuo metu pasigaminame tešlą.
Dubenyje išplakame kiaušinį, pilame kefyrą, įmaišome sodą, druską. Tada po truputį pilame miltus. Tešla turi gautis tokia lengvai "drimbanti" - ne per skysta ir ne per daug tiršta, kad būtų lengva formuoti keptuvėje blynelius.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, pilame šaukštą tešlos, ant jos išdėliojame daržoves ir ant viršaus pilame kitą šaukštą tešlos, kad daržovės pasislėptų blyno viduje. Uždengiame dangtį ir leidžiame blynams pakepti apie 2-3 minutes, tada apverčiam ir dar pakepame 1-2 minutes.
Tiekiame su mėgstamu grietinės padažu (mano mėgstamiausias ir paprasčiaus pakaitintas sviesto-grietinės padažas).
Kefyro blynai su kopūstų įdaru |
Skanaus!
Galite pažiūrėti ir kaip tie blynai gaminami: https://www.youtube.com/watch?v=amgw3SfHdpE&t=322s
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą