Speltos miltų aguonų pyragas su kriaušėmis |
Nuotraukose matomas pyragas keptas su grikių ir avižų miltais , skonis puikus, o miltai nesuteikia jokio specifinio skonio.
Reikės:
500 g maltų aguonų
100 ml aliejaus
4 kriaušių
200 g viso grūdo spelta miltų (arba per pusę grikių + avižų miltų)
4 kiaušinių
50 g cukraus
2 bananų
0,5 a.š. cinamono
1 a.š. kepimo miltelių
pagardinti migdolo ar kokosų drožlėmis
Gaminam speltos aguonų pyragą |
Pirmiausia paruošiame aguonas: jas užplikome beveik karštu vandeniu (~80 C) ir, jei turime laiko, palaikome kelias valandas. Tada perplauname ir smulkiai sumalame. Į maltas aguonas įmaišome aliejų, smulkiai supjausytas kriaušes.
Atskirame dubenėlyje išplakame kiaušinių trynius su cukrumi iki baltumo. Supilame į aguonų masę.
Tada sudedame trinus bananus, suberiame miltus, cinamoną ir viską gerai išmaišome.
Baltymus išplakame iki standokų putų ir po truputį pildami įmaišome į tešlą.
Tešla supilame į paruoštą kepimo formą, išlyginame paviršių ir kepame 40-45 min 180 C temperatūroje.
Ant dar šilto pyrago galima užbarstyti migdolų ar kokoso drožlių, kad šios priliptų.
Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: 40-45 min.
Speltos miltų aguonų pyragas su kriaušėmis |
Skanaus!
Maisto technologės R. Bogušienės receptas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą