2019 m. kovo 4 d., pirmadienis

Dvi užtepėlės: rūkytos žuvies ir morkų

Rūkytos žuvies ir morkų užtepėlė
Man užtepėlės labiausiai praverčia tada, kai noriu užkandžiais pavaišti svečius arba kai savaitgalio vakarais noriu paskanauti kažko įdomiau ir išvengti saldumynų :). Šiandien ant stalo puikaus skonio rūkytos žuvies (skumbrę galima pakeisti ir kita mėgstama karštai rūkyta žuvimi) užtepėlė ir keptą duoną paįvairinanti morkų užtepėlė.

Rūkytos skumbrės užtepėlė

Reikės:

  • ~300 g karštai rūkytos skumbrės
  • 2 virtų kiaušinių
  • 2 marinuotų arba rauginų agurkų
  • 1 poro arba svogūno
  • 3-4 v.š. konservuotų žirnelių
  • saujos žalėsių (krapų, petražolių ir pan.)
  • pipirų, druskos, majonezo, jogurto (galima dar garstyčių)


Rūkytos žuvies ir morkų užtepėlė

Skumbrę atskiriam nuo kaulų ir smulkiai supjaustom, įdedam smulkintus kiaušinius, agurkus, porą, suberiam žirnelius, paskaninam turimais smulkintais žalėsiais, druska (jei reikia), pipirais, o padažui atskirai išmaišom per pusę majonezo ir natūralaus jogurto mišinį. Viską išmaišom. Ištepam mėgstamos bulkos ar duonos paviršių.

Morkų užtepėlė

Reikės: 

  • duonos riekių
  • česnako skiltelių
  • 2 morkų
  • ~100 g ferm. sūrio
  • druskos, pipirų


Duoną (labai tinka senesnė) supjaustome riekelėmis ir apkepiname iš abiejų pusių šlakelyje aliejaus. Pravėsus keptai duona ją gerai ištepam česnako skiltele.
Morką ir sūrį sutarkuojam smulkesne nei burokine tarka, jei reikia, įberiam druskos, pipirų ir viską išmaišom. Morkų užtepėle ištepam duonos riekes.

Rūkytos žuvies ir morkų užtepėlė

Skanių užkandžių!



Panaudotas šaltinis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...