Rūkytos žuvies ir morkų užtepėlė |
Rūkytos skumbrės užtepėlė
Reikės:
- ~300 g karštai rūkytos skumbrės
- 2 virtų kiaušinių
- 2 marinuotų arba rauginų agurkų
- 1 poro arba svogūno
- 3-4 v.š. konservuotų žirnelių
- saujos žalėsių (krapų, petražolių ir pan.)
- pipirų, druskos, majonezo, jogurto (galima dar garstyčių)
Rūkytos žuvies ir morkų užtepėlė |
Morkų užtepėlė
Reikės:
- duonos riekių
- česnako skiltelių
- 2 morkų
- ~100 g ferm. sūrio
- druskos, pipirų
Duoną (labai tinka senesnė) supjaustome riekelėmis ir apkepiname iš abiejų pusių šlakelyje aliejaus. Pravėsus keptai duona ją gerai ištepam česnako skiltele.
Morką ir sūrį sutarkuojam smulkesne nei burokine tarka, jei reikia, įberiam druskos, pipirų ir viską išmaišom. Morkų užtepėle ištepam duonos riekes.
|
Skanių užkandžių!
Panaudotas šaltinis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą