Sviestiniai sausainiai |
Reikės (~10-12 sausainių):
150 g sviesto, kamb. temperatūros
50-100 g (1/4-1/2 stiklinės) cukraus
~200 g (1,5 stiklinės) miltų
1 kiaušinio trynys
Į dubenį sudedam minkštą sviestą, cukrų ir miltus. Viską rankomis išmaišome ir maigome tol, kol nebelieka sausų miltų. Įdedam iš anksto paplaktą trynį ir išmaišom. Suformuojam iš tešlos kamuolį.
Orkaitę įkaitinam iki 180 C.
Pasiruošiam paviršių, ant kurio kočiosime tešlą. Ji kočiojasi labai lengvai, svarbu ne per stipriai, kad tešla išliktų glotni. Jeigu tešla per daug lipni, galima atidėti 15 min šaltai, kad lengviau su ja dirbtųsi.
Gaminam sviestinius sausainius |
Sviestiniai sausainiai |
Skanios arbatos!
Šaltinis: "Step by step cakes" knyga
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą