Enčilados su vištiena |
... arba susuktas paplotėlis su įdaru ir daržovių padažu. Labai patiko visai šeimai, tereikia nusipirkti lavašo, o visa kita labai greita ir paprasta. Tradicinės enčilados daromos iš kukurūzinių tortilijų, tad su paplotėliu galima eksperimentuoti, bet šįkart receptas su labiau įprastu lavašu.
Reikės (~4 porcijoms):
1 (didesnės) vištienos krūtinėlės
1 lavašo
1 svogūno
kelių česnako skiltelių
1 aštriosios paprikos
2 pomidorų
maltos raud. paprikos, pipirų, druskos, cukraus
40 ml (2 v.š.) grietinės, kambario temperatūros
~150 g sūrio
Supjaustome krūtinėlę maždaug 1x1 cm dydžio gabaliukais. Smulkiai supjaustome ir svogūną.
Į įkaitintą keptuvę įpilam ~2 v.š. aliejaus, jam įkaitus sukrečiam vištienos gabaliukus. Vienai pusei apkepus užbarstom maltos raudonosios paprikos, žiupsnelį druskos, ir pakepinam vištieną apie 10 min (nereiktų perkepinti, kad ji išliktų minkšta).
Kitoje keptuvėje (arba toje pačioje, tik išimam vištieną ir pridengiam, kad neatauštų) apkepinam svogūną, tada sudedam smulkiai supjaustytą česnaką, aštriąją papriką. Pomidorus užpilam verdančiu vandeniu (2 min), tada juos perpilam šaltu vandeniu ir nulupam odelę, supjaustome nedideliais kubeliais ir sumetam į keptuvę. Į troškinį įberiam ~2 a.š. druskos arba pagal skonį, taip pat pipirų, žiupsnelį cukraus, užpilam 0,5 stiklinės vandens. Viską patroškinam 5-10 min.
Į keptos vištienos gabaliukus įmaišome grietinę.
Sutarkuojam burokine tarka sūrį.
Išlankstom lavašą ir supjaustom jį į 4 dalis. Ant lavašo krašto dedam ~2 v.š. vištienos, užbarstom sūrio, suvyniojam.
Kepimo formos (tokio dydžio, kad tilptų visi susukti lavašai) dugną ištepam maždaug pusę kiekio daržovių padažo, išdėliojam lavašus vieną šalia kito ir juos ištepam likusiu padažu. Šaunam į orkaitę (180 C) viskam apkepti 10 min.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 10 min apkepti
Enčilados su vištiena |
Skanaus!
Receptas iš čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą