Trupininis varškės pyragas su obuoliene
Kaip ir visi varškės pyragai, šis pyragas yra sotus, be kita ko, greitai ir lengvai pagaminamas. O pirma motyvacija, kodėl jį gaminau, nes norėjau sunaudoti prieš artėjant naujam sezonui seniau pagamintas obuolienes :). Tad skanaus ir sotaus deserto!
Tešlai reikės:
200 sviesto, minkšto
350 g miltų
30 g cukraus
žiupsnelio cinamono
Įdarui reikės:
500 g varškės
3 kiaušinių
120-150 g cukraus
1 v.š. krakmolo
~500 ml obuolienės
Pasiruošiam trupinius: į dubenį sukrečiam sviestą, miltus, cukrų, cinamoną ir viską pirštais ramiai, kantriai išmaigom, kol nebelieka sausų miltų, o trupiniai lengvai sulimpa. Atidedam.
Pasiruošiam įdarą: pirmiausia dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, sukrečiam varškę, masę išsukame su trintuvu, kol ši gausis pakankamai glotni, įmaišome ir krakmolą.
Imame kepimo skardą (naudojau 28 cm kvadratinę, tik ir mažesnė, gausis kiek storesnis), išklojam kepimo popieriumi, išbarstom maždaug 2/3 tešlos per visą dugną ir rankomis spaudydami išlyginam, kol viskas pasidengia. Tada sukrečiam varškės įdarą, išlyginam, pilam obuolienę, išlyginam ir galiausiai tolygiai paskirstom likusius trupinius.
Kepam iki 180 temp. įkaitintoje orkaitėje apie 60-70 min.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 60-70 min.
Trupininis varškės pyragas su obuoliene |
Skanaus!
Ačiū tautietei už puikaus recepto idėją :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą