Pilno grūdo miltų obuolių blynai |
Šiuos blynus paprastai kepu iš tamsių speltos miltų, o ~50 g miltų kiekio kartais paįvairinu avižiniais miltais. Obuolių paprastai nenulupu, o bekepant blynus mėgstu dar pagardinti bananų skiltelėmis - jie labai smagiai karamelizuojasi.
Reikės:
🍎2 kiaušinių
🍎1-2 v.š. cukraus
🍎žiupsnio cinamono
🍎1 stiklinės (250 ml) vandens arba pieno
🍎1/2 stiklinės kefyro/jogurto
🍎150-200 g pilno grūdo miltų
🍎50 g avižų sėlenų
🍎3 obuolių, pjaustytų kubeliais
🍎1 banano (nebūtina)
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir cinamonu. Pilam vandenį ir kefyrą, išplakam. Beriam miltus su sėlenomis, išmaišom. Obuolius supjaustome kubeliais ir įmaišom į tešlą. Kepam gerai įkaitintoje keptuvėje. Galima iš vienos pusės uždėti po banano riekelę - apvertus jie skaniai karamelizuosis.
SKANAUS !
Pilno grūdo miltų obuolių blynai |
Recepto idėja iš fb Nikos virtuvė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą