Datulių ir saulėgrąžų rutuliukai |
Sveikuoliški "energijos kamuoliukai", kuriuos įprastai darydavau iš migdolų ir datulių, - šįkart riešutus pakeičiant saulėgrąžomis. Receptas iš I. Trusovės knygos "Sveika ir gardu" , tik ten ji sutrintą masę siūlo suformuoti į blyną, sušaldyti ir tada supjaustyti norimais gabaliukais. Man paprasčiau pasirodė, kaip įprastai darau su tokiais panašiais receptais - suformuoju į rutuliukus ir dedu į šaldytuvą.
Reikės:
🌻 200 g saulėgrąžų
🌻 150 g datulių
🌻 2 v.š. medaus
1. Datules užmerkiam šaltu vandeniu ir leidžia pastovėti bent 30 min. Tada nupilam ir nusausinam, išimam kauliukus.
2. Saulėgrąžas pakepiname kelias minutes sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol jos lengvai parusvės.
3. Elektriniu smulkintuvu susmulkiname datules. Tada jas išimam ir beveik iki miltų susmulkinam saulėgrąžas. Tada vėl sudedam trintas datules, įpilam medaus ir viską sutrinam, kol ingredientai susilies į vieną masę.
4. Drėgnomis rankomis suformuojam rutuliukus ir juos dedam į šaldytuvą sutvirtėti kelioms valandoms.
Datulių ir saulėgrąžų rutuliukai |
Datulių ir saulėgrąžų rutuliukai |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą