2022 m. vasario 8 d., antradienis

Moliūginis keksas su šokoladu ir sūrio glajumi

 

Moliūginis keksas su šokoladu ir sūrio glajumi

Minkštas ir sotus pyragas, o moliūgų tyrė, kaip visad, kepiniams suteikia ne tik ryškesnį atspalvį, bet ir papildomą minkštumą ir, žinoma, daugiau maistingumo. Vienas iš tų pyragų, kurie greit pagaminami, kai turim iš anksto paruoštos moliūgų tyrės.

Reikės:
🎃250 g miltų
🎃100 g cukraus
🎃350 g moliūgų tyrės
🎃2 kiaušinių
🎃100 g juodojo šokolado
🎃130 ml aliejaus
🎃1 a.š. kepimo miltelių

🎃žiupsnio cinamono
🎃žiupsnelio malto muskato
🎃žiupsnelio druskos

GLAJUI:
🎃~140 g grietinėlės sūrio
🎃~150 g cukraus pudros

1. Dubenyje suberiame miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, muskatą.

2. Atskirai kiaušinius išplakam su cukrumi. Supilame aliejų, išmaišome. 

3. Į miltus supilame skystą mišinį, moliūgų tyrę, išmaišome. Šokoladą supjaustome gabaliukais, suberiame į tešlą, išmaišome. 

4. Tešlą sukrečiame į kepimo formą ir šauname kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje ~50 min arba kol įbestas medinis pagaliukas išlis sausas. 

5. Glajui sūrį suplakame su cukraus pudra į vientisą kremą. Aptepame juo atvėsusį keksą ir paliekame sustingti.

 

Moliūginis keksas su šokoladu ir sūrio glajumi

Moliūginis pyragas su šokoladu ir sūrio glajumi

SKANAUS!

 

Recepto idėja iš žurnaliuko "Kepame keksus"


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...