Vienos keptuvės kiauliena sojos padaže
Patiekalas iš "one-pan" serijos arba, kitaip sakant, kai valgis pagaminamas vienoje ir toje pačioje keptuvėje/troškintuve ar skardoje, be žaidimų "apkepam, atidedam, kitoje keptuvėje kitus apkepam" ir pan. :) Manau, šiais laikais tokie patiekalai ir receptai turėtų būti labai populiarūs. Taigi šįkart - greita vakarienė.
Jeigu mėgstate sojos padažą, tai jis puikiai tinka ne tik sušiams, bet ir mūsuose įprastai kiaulienai. Šis patiekalas patiks tiems, kam patinka tiek sojos padažo sūrumas, taip pat gerai apkepta (ne troškinta) mėsa. Mes namuose būtent taip karts nuo karto pasigaminame kiaulienos nugarinę. Žinoma, toks patiekalas puikiai gausis ir su vištienos krūtinėle (labai panašus irgi labai mėgstamas patiekalas su vištiena, įtraukiant ir morkas čia arba medaus vištiena čia)
Originaliame recepte padažui naudojama ir šiek tiek malto ar tarkuoto imbiero, tad, jei mėgstate, galite ir šiuo skoniu papildyti. Druskos gaminant reiktų nepadauginti, nes sojos padažas paprastai būna pakankamai sūrus. Patiekalą galima papildyti ir kitokiomis daržovėmis - brokoliais, svogūnų laiškais (juos dėti pabaigoje), o trumpo sezono smidrus pakeisti šparaginėmis pupelėmis.
Reikės:
Sojos padažui
🌶️ ~1/3 puodelio sojos padažo
🌶️ 1 v.š. medaus
🌶️ 1-2 česnako skiltelių
🌶️ 1 v.š. sezamo sėklų
🌶️~500 g kiaulienos (išpjovos ar nugarinės)
🌶️druskos, pipirų
🌶️1 puodelio smidrų (~125 g), pjaustytų
🌶️1 puodelio paprikos (~100 g), pjaustytos
1. Pirmiausia padažui sumaišome visus ingredientus.
2. Kiaulieną supjaustome nedideliais gabaliukais ir sumetame į įkaitintą aliejumi keptuvę. Pabarstome druska, pipirais ir apkepiname, kol mėsytė iškeps. Tada supilame padažą. Kai jis įkaista, sukrečiame ir pjaustytas daržoves. Viską kepiname ant vidutinės ugnies, kol daržovės pakankamai suminkštės.
Patiekiame su ryžiais, kuskusu, bolivine balanda ar kitokiu mėgstamu garnyru.
Vienos keptuvės kiauliena sojos padaže |
Vienos keptuvės kiauliena sojos padaže |
SKANAUS!
Recepto idėja iš čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą