Mūsų šeimyna mėgsta kinietišką virtuvę, tad ir vištiena pas mus dažniausiai ruošiama kinietiškai, o jei kalbant paprasčiau - svarbūs prieskoniai čia tampa sojos padažas ir medus arba cukrus. Šį kartą akcentas - morkos.
Visų pirma uždedame virti ryžius. Kol šie virs, pasiruošim pagrindinį patiekalą.
Dviems porcijoms reikės:
1 vištos krūtinėlės
2-3 didesnių morkų, pjaustytų šiaudeliais
4 skiltelės česnako
1 paprika
Padažui:
2 v.š. sojų padažo
2 v.š. balzaminio acto
2 v.š. cukraus arba medaus
Morkas supjaustome nedideliais šiaudeliais, papriką juostelėmis, česnaką skiltelėmis. Į įkaitintą keptuvę sudedame morkas ir dvi česnako skilteles, po kelių minučių sudedame ir papriką. Daržoves kepinam, kol lengvai suminkštės. Kitoje keptuvėj pakepinam pjaustytą nedideliais gabaliukais vištieną su likusiom dviem skiltelėm česnako.
Padažui sumaišome ingredientus (jei naudojame medų ir šis kietas - pakaitiname garų vonelėje). Į keptuvę su iškepta vištiena pilame padažą ir sudedame daržoves. Viską pašildome kelias minutes ir tiekiame su ryžiais.
Receptas iš fb platybių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą