Balandėliai tinginėliai |
Kukuliams reikės:
500 g maltos mėsos
~100 g ryžių
2 kiaušinių
100-150 g kopūsto
1 morkos
1 svogūno
žiupsnelio druskos, pipirų
Padažui reikės:
3-4 v.š. pomidorų padažo
200 ml grietinėlės
500 ml vandens
2-3 česnako skiltelių
mėgstamų prieskonių, žalumynų
lauro lapų
Visų pirma išverdame ryžius. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Kol šie virs ir vės, pasiruošiame maltą mėsą. Kopūstus ir svogūną smulkiai supjaustome (kopūstą galima ir sutarkuoti burokine tarka), morką sutarkuojame. Norint minkštesnių kopūstų, juos galima pakepinti arba apvirti 3-4 min., bet tai tikrai nebūtina. Į maltą mėsą beriame druskos, pipirų, įmušame kiaušinius, sudedame daržoves ir ryžius. Viską sumaišome ir formuojame kukulius. Juos išdėliojame į kepimo indą ir užpilame paruoštu padažu. Pakaišiojame kelis lauro lapus.
Paruošti kepimui tinginėliai balandėliai |
Padažui pomidorų padažą sumaišome su grietinėle, vandeniu, prieskoniais, smulkintu česnaku ir kitais žalumynais. Beje, vietoj padažo kukulius galima užpilti ir tiesiog sultiniu. Arba pasidaryti kitokį padažą, kurį aš naudoju kukuliams su ryžiais.
Kukulius su padažu uždengiame folija ir kepame orkaitėje 50 min. Dar 10 min pakepame be folijos, kad kukuliai šiek tiek apskrustų. Aš dar likusias kelias minutes mėgstu įjungti grill orkaitės funkciją, kad dar gražiau patiekalas apskrustų.
Ką tik iškepę balandėliai tinginėliai |
Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 50 min (su folija) ir 10 min (be folijos)
Balandėliai tinginėliai su keptomis bulvėmis |
Receptas iš fb platybių
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą