2015 m. spalio 6 d., antradienis

Dviejų porcijų obuolių pyragas


Ir vėl prisiminiau puikiuosius greituosius vieno puodelio pyragus, o kaip gi rudenį neišsikepti porcijinio obuolių pyrago. Beje, šitaip žaisdami kepant po vieną porciją pyragus nešvaistant ingredientų galima atrasti pačius pačiausius pyragų skonius ir normas padauginus kelis kartus iškepti didelį pyragą visai šeimynai ar ir svečiams. 
Šiandien minkštas obuolinis skanėstas su arba be padažiuko :).

Dviems porcijoms reikės:
1 kiaušinio
2 v.š. tiršto jogurto
1 v.š. aliejaus
3 v.š. rudojo cukraus
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
3 v.š. miltų
1 v.š. avižinių dribsnių
žiupsnelis druskos
0,5 a.š. kepimo miltelių
1 vidutinio dydžio obuolys, pjaustytas mažais gabaliukais

Padažiukui (nebūtina):
1 v.š. kreminės varškės (arba varškės iš kefyro)
1 v.š. pieno
2 v.š. cukraus pudros

Pasiruošiame dvi kepimo formeles: ištepame sviestu ir lengvai pabarstome miltais (paverčiame, kad miltų likutis išeitų lauk).

Dubenėlyje išplakame kiaušinį, pilame aliejų, jogurtą ir cukrų. Išmaišome. Dedame sausus ingredientus: miltus, dribsnius (greito virimo), druską ir kepimo miltelius. Lengvai išmaišome. Tešla gaunasi gana skysta. Sudedame obuolio gabaliukus. Beje, nulupti obuolio nebūtina.
Tešlą supilame į paruoštas kepimo formeles. Kepame 180 C. ~20 min. Arba dar greičiau - apie 2,5 min mikrobangų krosnelėje.
Padažui ingredientus sumaišome iki vienalytės masės ir laukiame, kol pyragas iškeps.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 20 min orkaitėje arba 2,5-3 min mikrobangų krosnelėje.


Kaip bebūtų, dažnai šie vadinami vieno puodelio pyragai yra ypatingesnio skonio nei iš tos pačios tešlos kepant didelį pyragą, tad tokiais desertais tikrai verta save kartas nuo karto palepinti :).



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...