Sakykim, kad šie sausainiai primena lūpas, todėl turi tokį nusistovėjusį pavadinimą. Nenorėjau jo keisti ir aš, tad šiandien namuose bučiuojam nuostabius varškinius cukruotus sausainukus. Internete labai paklausus receptas - išbandžiusi užskaitau jį ir aš. Tešla labai greitai ir lengvai pagaminama, tik šiek tiek ilgiau užtrunku sausainukų raitymas, bet tikrai ne dvyliktoko užduotis :). Išbandžiau aš juos cukruoti vien tik cukrumi, taip pat cukraus ir cinamono mišiniu bei tamsiu rudu cukrumi. Cinamonas čia tikrai labai tinka, o vyrui labiausiai patiko rudieji sausainiai - nors išvaizda jų ne pati įspūdingiausia, bet tamsus cukrus jiems suteikė smagų karamelinį prieskonį.
Tešlai reikės:
400 g varškės
250 g sviesto
480 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
2-3 v.š. cukraus
Įdarui:
apie stiklinės cukraus ir kelių šaukštų cinamono
Į dubenį sudedame varškę, įtarkuojame sviestą ir išmaišome rankomis. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir cukrumi, suberiame į varškę. Užminkome tešlą.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Iškočiojame tešlą kuo ploniau (nes sausainiai bus keturgubai storesni) ir išspaudžiame apskritimus (naudojau 15 cm skersmens dubenėlį - dydis patiko). Ant kiekvieno dosniai pabarstome cukraus ir cinamono mišinio, lenkiame per pusę ir ant užlenktos pusės vėl pabarstome cukraus mišiniu (arba sausainį pavilgome į cukrų). Lenkiame dar kartą ir gauname trikampėlį, jį pirštais gerai prispaudžiame. Ant viršaus dar kartą pabarstome cukraus. Ir taip kiekvieną paruoštą sausainį dedame į kepimo popieriumi padengtą skardą. Kepam apie 30 min.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 30 min.
Receptas iš fb platybių
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą