2017 m. liepos 8 d., šeštadienis

Kiaulienos nugarinės kepsniai su bulvių sluoksniu

Nugarinės kepsniai su bulvių sluoksniu
Turbūt vienas iš dažniausiai gaminamų patiekalų kiekvienoje virtuvėje iš kiaulienos nugarinės - užkepti kepsniai orkaitėje. Jokių įmantrių produktų, reikalaujantis minimalių ruošimo investicijų, tik šiek tiek kantrybės - mėsą orkaitėje keps apie 1 val.

Reikės:
500 g kiaulienos nugarinės
druskos, pipirų
1 svogūno, pjaustyto žiedais
1 morkos, tarkuotos
2-3 bulvių, pjaustytų riekelėmis
100 g grietinės
150 g ferm. sūrio, tarkuoto

Visų pirma supjaustome nugarinę riekėmis ir plonai išmušame, geriausia per maistinę plėvelę. Kiekvieną gabalėlį pabarstome iš abiejų pusių druska, pipirais.
Gaminame nugarinės kepsnius su bulvių sluoksniu
Aliejumi įkaitintoje keptuvėje pakepiname pusžiedžiais supjaustytą svogūną, kai šie tampa peršviečiami, sudedame tarkuotą morką, pakepiname dar apie 10 min.
Folijos ar kepimo popieriaus lakštą patepame aliejumi ir išdėliojame bulvių riekutes mėsos gabaliukų dydžio - tai bus kiekvieno kepsnio pagrindas. Pabarstome druska, pipirais. Ant viršaus dedame nugarinės riekę, išdėliojame pakepintas daržoves, ant jų paskirstome grietinės, užbarstome tarkuotu sūriu.
Jei kepame folijoje, tuomet kiekvieną paruoštą kepsnį užvyniojame su folija kaip ryšulėlį. Arba kepsnius išdėliojame ant kepimo popieriaus ar tiesiog riebalais padengtoje kepimo skardoje ir visą skardą apdengiame folija. Kepame apie 50 min + 10 min nuėmus foliją.

Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 45-55 min.
Nugarinės kepsniai su bulvių sluoksniu

Skanaus!

Recepto idėja https://sovkusom.ru/recept/myaso-po-francuzski-v-folge/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...