2017 m. liepos 28 d., penktadienis

Kreminė žiedinio kopūsto (kalafioro) sriuba

Kreminė žiedinio kopūsto sriuba
Vis sukau galvą, ką pasigaminti iš žiedinio kopūsto - na, nebuvo ši daržovė tradicinė mūsų namuose vaikystėje, tad ir kažkokių nusigulėjusių idėjų ar vizijų nelabai turėjau. Bet štaigi dabar jau žinosiu, kad iš žiedinio kopūsto galima pasigaminti žiauriai paprastą ir tikrai skanią trintą sriubą.  

Reikės:
1 svogūno
3-4 skiltelių česnako
1 žiedinio kopūsto, išskaidyto nedideliais žiedynais
druskos, pipirų, čiobrelio
3 stiklinių sultinio

Visų pirma galime pasiruošti žiedinį kopūstą: jį gerai nuplauname, nusausiname ir suskaidome į mažesnius žiedynus, kotelius nupjauname. Atidedame.
Pasiruošiame puodą, kuriame virsime sriubą. Įjungiame ugnį ir puode išlydome sviestą su šlakeliu aliejaus. Sudedame smulkiau suspjaustytus svogūnus (labai smulkiai nebūtina, nes sriubą pabaigoje sutrinsime). Po 4-5 minučių sumetame ir susmulkintas česnako skilteles, pakepiname dar vieną minutę. Tada sudedame paruoštus žiedinio kopūsto gabaliukus ir užpilame sultiniu - turėtų apsemti, bet ne daugiau (jeigu norime tirštos sriubos). Sultinį užviriname, prisukame ugnį ir paliekame virti 15-20 min arba kol kopūstas suminkštėja. Galiausiai įdedame druskos, pipirų, čiobrelio, paragaujame, ar netrūksta prieskonių, ir sriubą sutriname trintuvu (blenderiu).
Jeigu norisi, galima įpilti šlakelį grietinėlės arba pieno. Patariu sriubą skanauti su skrebučiais.

Amerikietiškuose receptuose šią sriubą dažnai skanina pienu, pila kokį gerą puodelį. Man ši sriuba buvo skani ir be pieno, ir be grietinėlės. 


Kreminė žiedinio kopūsto sriuba

Skanaus!

Recepto idėja iš čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...