2017 m. liepos 20 d., ketvirtadienis

Trinta šviežių žirnių sriuba

Trinta šviežių žirnių sriuba

Dar viena maistinga, puikaus žirnių skonio spalvinga sriuba. Vasarą, kai ateina žirnių sezonas, tai yra puikus būdas sunaudoti žirnius, jei jų priaugo per daug arba jei pernoko ir vienus valgyti pasidarė nebe taip skanu. Kitu sezono metu sriubą galima gaminti ir iš šaldytų žirnių. Paprasta, kaip dukartdu.

Reikės:
~2 stiklinių žirnių, šviežių arba šaldytų
~2 l sultinio
1 svogūno
1 česnako skiltelės
1-2 bulvių
žiupsnelio druskos, pipirų
šlakelio grietinėlės (nebūtina)

Užviriname  sultinį. Kai užverda, sumetame kubeliais pjaustytas bulves.
Svogūną pakepiname keptuvėje, po kelių minučių įdedame ir smulkintą česnaką, pakepiname apie pusę minutės. Bulvėms pavirus apie 10 min, sudedame žalius žirnelius, taip pat kepintą svogūną ir paverdame 5-10 min. Paragaujame, ar netrūksta prieskonių, ir galiausiai sriubą sutriname trintuvu. Galima nusemti ir sutrinti tik dalį sriubos ir ją atgal supilti.
Jei norisi, pabaigoje įpilame šlakelį grietinėlės ir sriubą iš naujo užviriname.
Tinka skanauti su skrebučiais.

Trinta šviežių žirnių sriuba

Skanaus!

Receptas iš čia: http://riseshinecook.ca/blog/healthy-vegan-green-pea-soup-st-patricks-day-soup

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...