2017 m. liepos 26 d., trečiadienis

Špinatų salotos su spanguolėmis ir migdolais

Špinatų salotos su spanguolėmis ir migdolais
Puikaus skonio, subalansuotų poskonių gaivios salotos, tinkančios tiek skanauti vienas, tiek prie karšto patiekalo. Šias salotas taip pat galima pagardinti papildomai įdedant avokado ar plonomis skiltelėmis pjaustyto obuolio, jei mėgstate, tinka užbarstyti fetos sūrio. Vietoj migdolų traškumui suteikti tinka ir kepintos saulėgrąžos, moliūgų sėklos ar daiginti grikiai. Galima įdėti pakepintos vištienos ir salotos jau galės pretenduoti į pagrindinį šiltą dienos patiekalą. Netgi špinatus, jei mėgstate, galite pakeisti į gražgarstes. Žodžiu, variacijų šių salotų yra įvairių. Bet labai gardus šių salotų skonis bus ir jeigu naudosite tik žemiau išvardintus ingredientus.

Reikės:
400 g špinatų
1 stiklinės migdolo riešutų, paskrudintų ir pasmulkintų (galima keisti į graikinius ar pekano riešutus)
1/2 stiklinės džiovintų spanguolių

Padažui:
1-2 v.š. baltojo vyno/obuolių/balzaminio acto arba citrinos sulčių
~1/3 stiklinės (~80 ml) aliejaus
2-3 v.š. medaus
2 v.š. sezamo sėklų

Špinatus perplauname, nusausiname ir suplėšome į mažus gabaliukus (jei lapeliai maži, plėšyti nebūtina). Migdolus šiek tiek pakepiname įkaitintoje keptuvėje ir pasmulkiname (tam puikiai tinka akmeninė prieskonių grūstuvė). Į salotų dubenį sudedame špinatus, migdolus ir spanguoles.
Atskirame dubenėlyje padažui sumaišome actą, aliejų, balzaminį actą, sudedame medų, sezamo sėklas ir atsargiai išmaišome, kol medus ištirpsta. Padažą užpilame ant salotų. Skanaujame.

Špinatų salotos su spanguolėmis prie kiaulienos nugarinės užkepėlės

Skanaus!

Recepto idėja iš čia ir kitų puslapių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...