2017 m. liepos 28 d., penktadienis

Panyro arba Saldaus pieno sūrio troškinys su baklažanais

Panyro arba Saldaus pieno sūrio troškinys su baklažanais
Mano pažintis su panyru buvo gana įdomi: visų pirma susižavėjau įvairiais troškiniais su juo indiškame restorane Radharane - tada apskritai pirmą kartą išgirdau apie tokį mėsos pakaitalą. Vis pagalvodavau, kaip galėčiau tai pasigaminti ir savo virtuvėje. Panyro sūrio tokiu pavadinimu tikrai neverta vargti ieškoti, kur nusipirkti - tai yra paprasčiausias saldaus pieno sūris, o tokį sūrį rasti nusipirkti yra daug paprasčiau ir pigiau :). Tokio sūrio didelį gabalą aš kartas nuo karto parsivežu iš savo gimtinės. Ne visada spėdavom jį dar šviežią suvalgyti, todėl minėti panyro troškiniai tapo puikus būdas sunaudoti sūrį - ogi pasidaryti iš jo visus pietus! Kažkada LRT "Labas rytas" laidoje užmačiau, kaip būtent mano minėto restorano šefas demonstruoja, kaip pasigaminti vieną iš tokių panyro troškinių. Aišku, visai neužilgo jis jau garavo ir mūsų namuose. Nesumeluosiu - buvau tikrai laiminga, sužinojusi receptą :). O kad neatsibostų vienos rūšies troškinys, išmokau gaminti ir raudonąjį troškinį - su baklažanu ir pomidorų piurė. Valio!

Reikės:
1 baklažano, supjaustyto nedideliais kubeliais
3-4 v.š. sviesto (jei turime, geriau ghee)
1 a.š. juodųjų garstyčių sėklų
~5 pomidorų, nuluptų ir sutrintų į tyrę
~350 g saldaus pieno sūrio (panyro), supjaustyto nedideliais kubeliais
žiupsnelio ciberžolės
1 a.š. garam masala indiškų prieskonių
1-2 a.š. cukraus
1 a.š. druskos

virtų ryžių garnyrui (tinka basmati)

Pirmiausiai pradedame nuo baklažano: jį supjaustome kubeliais, gausiai apibarstome druska, gerai išmaišome ir atidedame pusvalandžiui pastovėti. Druskoje išmirkyti baklažanai kepdami prisigers mažiau riebalų.

Dabar galime uždėti virti ryžius.

Tada pasiruoškime pomidorus, mums reikės jų tyrės: nuplikome pomidorus karštu vandeniu, juos nulupame ir sutriname trintuvu (blenderiu), kol gausis glotni masė. Atidedame.

Įkaitiname keptuvę, joje išlydome ~2 v.š. sviesto (jei naudojame paprastą sviestą, įpilkime ir šlakelį aliejaus, kad sviestas nepridegtų). Įberiame garstyčių sėklas, uždengiame dangčiu ir palaukiame, kol šios nustos spragsėti. Beriame ciberžolę ir supilame pomidorų tyrę. Įberiame druskos, cukraus, išmaišome. Viską kaitiname ant vidutinės ugnies apie 15 min, kol šiek tiek vandens išgaruos.

Pakepintas sūris
Per tas 15 min pasiruošiame sūrį ir baklažanus:
1) Po tekančiu vandeniu gerai nuplauname druską nuo baklažanų ir paliekame šiuos sietelyje, kad gerai nuvarvėtų vanduo (kuo baklažanai bus sausesni, tuo geriau).
2) Pereiname prie sūrio: jį supjaustome kubeliais, įkaitiname keptuvę su geru šaukštu sviesto ir joje pakepiname sūrį, vis pavartydami, kol šis gražiai apskrus. Išimame iš keptuvės.
Toje pačioje keptuvėje apkepiname ir baklažanus - juos pavartome ir kepiname tol, kol gražiai apskrus ir suminkštės. Išimame.

Pomidorų tyrė jau šiek tiek nugaravo? Puiku. Sudedame į ją pakepintą sūrį ir baklažano kubelius, beriam garam masala prieskonių, išmaišome ir patroškiname kelias minutes. Galiausiai ugnį išjungiame ir galime keliom minutėm palikti pastovėti uždengus dangčiu, kad sūris dar šiek tiek suminkštėtų.

Skanaujame su ryžiais.

Saldaus pieno sūris su baklažanais


Recepto idėja iš čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...