Kokosinis rikotos pyragas |
Reikės:
190 g (1 ir 1/2 stiklinės) miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
50 g kokoso drožlių
170 g sviesto, kamb.temperatūros
300 g rikotos sūrio
130 g cukraus (arba nepilnos stiklinės)
3 kiaušinių, kamb.temperatūros
1 a.š. vanilės ekstrakto
Įkaitiname orkaitę iki 190 C. Pailgą kekso kepimo formą padengiame kepimo popieriumi.
Dubenyje sviestą išsukame su cukrumi iki baltumo, sudedame rikotos sūrį ir taip pat labai gerai išplakame. Po vieną įmušame kiaušinius, vis įmaišydami. Pilame vanilės ekstrakto.
Atskirame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, druska ir kokoso drožlėmis. Miltų mišinį išsijojame į skystąją masę ir lengvai išmaišome. Tešlą sukrečiame į kepimo formą, paviršių išlyginame ir kepame apie 50 min arba kol dantų krapštukas iš pyrago vidurio išlys sausas.
Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: ~50 min.
Skanaus!
Šaltinis: http://www.sweetbitesblog.com/journal/2013/11/9/ricotta-cake.html
O bus labai didelis skirtumas, jeigu naudosiu ne rikotos sūrį, o varškę?:)
AtsakytiPanaikintiBus šiek tiek skirtumas, nes rikota arba varškė iš kefyro yra labai švelnios tekstūros - toks pats gaunasi ir pyragas :). Bet dėdama varškę, neabejoju, gausite skanų varškės pyragą :). Bus kiek sunkesnis nei su rikota. Ir geriau naudokite tada šlapesnę varškę arba sutrinkite iki glotnumo.
AtsakytiPanaikinti