2022 m. liepos 18 d., pirmadienis

Orkaitėje kepti varškėčiai be miltų

Orkaitėje kepti varškėčiai be miltų

 

Orkaitėje kepti varškėčiai beveik visada būna skanesni nei keptuvėje, sunaudojama mažiau riebalų, o su šiuo receptu - ir mažiau miltų (ir vietoj miltų - krakmolas). Tad kai yra nusiteikimas pažaisti su orkaite - rekomenduoju :). Šios normos užteks 2 sočioms porcijoms arba 4 vaikams pusryčiams ar vakarienei :).

Reikės (~4 porcijinėms formelėms):
🍮 300 g varškės
🍮 3 kiaušinių
🍮 1 v.š. cukraus
🍮 1 v.š. krakmolo

galima paskaninti:
🍮 1-2 bananais
🍮 sauja razinų

Kad būtų varškėčiai puresni, kiaušinių trynius atskiriam nuo baltymų. Varškę ištriname su tryniais ir krakmolu, suberiame nuplikytas razinas. Baltymus išsukame iki purumo su cukrumi ir atsargiai supilame į varškės masę - svarbiausia, kad ši nuo baltymų prisipildytų oro. Masę atsargiai paskirstome formelėse (jas ištepam riebalais), ant viršaus prikaišom banano rieklių. 

Šaunam kepti iki 190 C įkatintoje orkaitėje 30-40 min arba kol paviršius gražiai parusvės.

Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 30-40 min.

Orkaitėje kepti varškėčiai be miltų

 

SKANAUS!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...