Avinžirniai su šparaginėmis pupelėmis |
Vienas iš patiekalų, kurį ragaujant supranti, kad veganai tikrai valgo laabai skaniai, o ir daržoves atrandi iš naujo :). Mėsos čia nepritrūks, o kam pristigs, galima, pvz., brokolių salotas papildyti apkeptos šoninės riekelėmis :). Ląsteliena ir baltymais turtingas patiekalas pietums.
Reikės:
🫑 4 česnako skiltelių
🫑 saujos špinatų (ar kitokių žalėsių)
🫑 1 raudonojo svogūno
🫑 1 v.š. pomidorų pastos + 1/2 stiklinės vandens (galima keisti kario pasta)
🫑 250 ml augalinio pieno
🫑 150 g šparaginių pupelių (arba smidrų)
🫑 saujos svogūnų laiškų
🫑 400 g avinžirnių, virtų
1. Avinžirnius užmerkiam nakčiai arba bent 8 val ir išverdame (prireiks apie 60 min). Arba tiesiog naudojame konservuotus avinžirnius.
2. Prikaistuvyje užverdam vandenį ir jame apverdame šparagines pupeles (arba smidrus) apie 4 min. Po to perliejam juos šaltu vandeniu ir supjaustom mažesniais pagaliukais.
2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedam smulkiai pjaustytą svogūną, po kelių minučių įdedam ir smulkiai supjaustytą česnaką. Po minutės supilam avinžirnius, kelias minutes juos pakepiname. Tada suberiam pupeles (smidrus), pomidorų pastą sumaišome su vandeniu ir užpilam ant daržovių, įmaišom. Suberiam špinatus, kelias minutes patroškinam ir užpilam augaliniu pienu. Pabarstom smulkintais svogūnų laiškais. Paliekam 10 min troškintis.
4. Patiekiam su basmati ryžiais ir mėgstamomis daržovėmis.
SKANAUS!
Avinžirniai su šparaginėmis pupelėmis |
Recepto idėja iš kulinarinės laidos "Veganiškai!"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą