2022 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Keksas su raudonaisiais serbentais

Keksas su raudonaisiais serbentais

 

Minkštas ir lengvai saldus, su serbentų rūgštele ir citrinos aromatu. Paprastas kaip dukartdu 🙂

---
Reikės:
🥮 3 kiaušinių
🥮 3/4 puodelio cukraus (150 g)
🥮 1 puodelio jogurto (galima keisti kefyru)
🥮 šlakelio vanilės ekstrakto
🥮 1/2 puodelio aliejaus (100 ml)
🥮 2 puodelių miltų
🥮 1 a.š. kepimo miltelių (arba sodos)
🥮 žiupsnelio druskos
🥮 1 citrinos žievelių
🥮 1 puodelio raudonųjų serbentų 
 
Dubenyje kiaušinius išplakame kartu su cukrumi, įtarkuojam citrinos žievelę. Pilam jogurtą, vanilės, galiausiai aliejų - labai gerai išsukam. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir druska, suberiam į tešlą, gerai išmaišom. Galiausiai įmaišom uogas, atsargiai, kad jos nesutrūktų.
Tešlą paskleidžiam pailgoje kepimo formoje ir šaunam kepti iki 180 C orkaitėje apie 50 min.
Iškepus leidžiame pravėsti.
 
Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: ~50 min

SKANAUS!
 
Keksas su raudonaisiais serbentais

 
Keksas su raudonaisiais serbentais

Keksas su raudonaisiais serbentais
Keksas su raudonaisiais serbentais


 
 
Recepto idėja iš čia 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...